17.3.2009

Puhelin halvalla: Siemens






















Siemensin matkapuhelinosasto ajautui konkurssiin muutamia vuosia sitten, eikä Siemensistä ole sen jälkeen kuulunut mitään, eikä sen enempää yhtiön puhelinmalleistakaan.
Tosiasiassa verkkohuutokaupat ovat täynnä Siemensin ja BENQ-Siemensin matkapuhelimia. Niitä saa erittäin edullisesti, esim. kuvassa näkyvää CX65-mallia 30-45 eurolla. Siitä löytyy muunmoassa kamera ja multimediaviestit.
Toinen halpispuhelin on BENQ-Siemens M81. Kyseessä on patukkamallinen, sporttisesti muotoiltu puhelin 1,3 megapikselin kameralla, MP3-soittimella, muistikorttipaikalla ja bluetoothilla. Laitetta saa hieman vähemmissä määrin käytettynä suomesta kuin Siemens CX65-mallia, mutta kannattaa tarkastaa myös esimerkiksi eBayn tyyliset verkkohuuto-myyntikaupat ja muut ulkomaalaiset "nettikirpparit".
Malleista kannattaa mainita myös M55, M65 ja M75. Kaikki ovat iskunkestäviä malleja, ja M75:destä löytyy jo megapikselikamera ja muistikorttipaikkakin. M65:dessä kamera on vaatimattomampaa VGA - tasoa.

15.3.2009

Käytetty älypuhelin halvalla: Nokia N70


Nokia N70-matkapuhelimen valmistus alkoi vuonna 2005. Samaan aikaan tämän mallin kanssa esiteltiin myös mallit N90 ja N91, tosin N91:den markkinoilletulo viivästyi kohtalokkaasti.
Kuluttajat eivät niinikään kiinnostuneetkaan N91:destä ja N90:nestä, vaan ihastuivat julkaisutilanteessa taustapiruksi jääneeseen N70-malliin. Osaksi tätä siivitti paljon edullisemmat kytkytarjoukset kuin kahdella muulla ensimmäisellä N-Sarjalaisella.
Nyt, kun laitteen esilletulosta on kulunut jo liki neljä vuotta, ihmiset alkavat vaihtaa N70-puhelimiaan uudempaan malliin. Täten Huuto.net on täynnä N70 -ja N70 Music Edition-malleja, yleensä rutkasti alle sadan euron hintaan. Suurimmassa osassa N70-puhelimia on takakuoren keskustassa kulumaa, sillä se on korotettu. Eli aina kun laitat puhelimen pöydälle, tietty sama kohta osuu siihen aina ensimmäiseksi. N70 Music Editionissa on pysyvämpi maalipinta, joten kulumaa ei esiinny niinkään.
Laitteesta löytyy hyvätasoinen kamera, jonka tarkkuus on 2 000 000 pikseliä. Lisäksi siinä on hyvä musiikkisoitin, videopuhelukamera, kehittyneet sähköpostitoiminnot ja hyvä internet-selain. Tietenkin laitteessa on myös Symbian S60-käyttöjärjestelmä, versiona 2 nd edition feature pack 2.
Tottakai laite on huomattavasti tukevampaa tekoa kuin tämän päivän ysikuutoset ja muut muoviromut. Tämä tuo laitteelle toki myös lisää painoa... Joka ei tosin haittaa pätkän vertaa!

10.3.2009

Käytetty älypuhelin halvalla: Nokia 3650


Nokia 3650 esiteltiin 2000-luvun alkuvuosina. Laite oli ensimmäisiä muistikorttipaikalla varustettuja puhelimia, ja selvästi aiempia älypuhelinjulkaisuja edullisempi. Laitteesta löytyy myös VGA-kamera hyvällä linssillä, erikoinen muotoilu ja hieman totuttelua vaativat näppäimet (saatavana myös tavallisilla näppäimillä varustettu, tuoreempi 3660)

Laitetta saa käytettynä jopa 15 eurolla, ehkä juuri näppäintensä takia. Kuitenkin siitä löytyy kaikki nykypäivän perusominaisuudet sekä S60-käyttöliittymä. 3650 ajaa siis erilaisia ohjelmia, joita saa netistä ilmaiseksi tai halvalla.

Kuvassa näkyy kaikki 3650:n saatavilla olevat värivaihtoehdot punaista ja valkoista lukuunottanmatta.