12.7.2009

Millaisen uuden puhelimen saa 100 eurolla?










































Lähdimme selvittämään matkapuhelinliikkeeseen, millaisen uuden puhelimen saa 100 eurolla. Sillä saa nykypäivänä jo noin kahden megapikselin kameran, MP-soittimen, radion, tarkan näytön, ja 5130:n tapauksessa jopa standardin kuulokeliitännän ja XpressMusic-brandin! Eli samalla hinnalla milla saat käytetyn älypuhelimen (esim. N93, N91), saat jonkun perusnokian, joissa on jo enemmän ominaisuuksia kuin huippupuhelimissa muutama vuosi sitten. Nokia 6300 esiteltiin muutama vuosi sitten, ja sen hinta oli silloin muhkeat 419 euroa. Aika paljon ei-älypuhelimelta. Nyt sitä saa jo satsaella!

Muilta merkeiltäkin löytyy kiinnostavia malleja satasen luokasta. Sony Ericssonilla on w302, Samsung taas on tuonut todella tiheään satasen luokan puhelimia kauppoihin.

Eli, kumpi mieluummin, vuoden vanha ännäläinen tai eekkonen vai tuliterä S40-sarjalainen? On siinä miettimistä. Itse ottaisin käytetyn älypuhelimen mieluummin, mutta kaikki eivät sellaista tarvitse.

Mobiili jukeboksi halvalla: Nokia N91 ja N91 8GB


N91 esiteltiin 2005 yhdessä N70:nen ja N90.sen kanssa. Laitteen markkinoilletulo viivästyi kuitenkin odottamattomasti, ja laite tuli markkinoille vasta vuoden 2006 keväällä, jolloin puhelimen osa ominaisuuksista oli jo niinikään vanhentunut, mainittakoon heikkotasoinen näyttö ja videopuhelikameran puute.

Tosin N91:destä löytyi standardit USB-portti ja 3,5 mm kuulokeliitäntä, joita ei vielä sen aikaisissa puhelimissa ollut. Laitteen musiikkisoitin edustaa yhä puhelimien kärkeä, vaikka laite onkin jo useamman vuoden vanha.

Laite maksaa käytettynä noin 80 euroa.

Laitteesta löytyy 4 GB kovalevy, ja lisäksi on olemassa N91 8GB, jossa niinikään on 8GB kovalevy. N91 8GB ei eroa ulkoisesti N91:destä kuin mustalta väriltään entisten kolmen erilaisen harmaan sijaan ja painoa on hieman enemmän.